Laura Broers

Laura Broers is een doortastende en pragmatische advocaat. Door haar nuchtere kijk op zaken weten cliënten precies waar ze aan toe zijn.

Laura is een ervaren procesadvocaat en staat haar cliënten regelmatig bij in spoedeisende en publiciteitsgevoelige procedures. Laura is gespecialiseerd in media- en reclamerecht en intellectueel eigendomsrecht. Zij is betrokken bij baanbrekende procedures en is vaste adviseur van meerdere collectieve rechtenorganisaties.

Laura is lid van verschillende vakverenigingen en maakt deel uit van de documentatie redactie van Mediaforum. Laura is in 2011 begonnen als advocaat bij Houthoff Buruma en sinds 2015 werkzaam bij Le Poole Bekema.

 

 

 

 

  • Commercial Law
  • Intellectueel Eigendom
  • Media
T +31 23 303 4645
M +31 6 5316 8600

Zaken van Laura

Intellectueel eigendom

Laura Broers staat Ryanair bij in een procedure over de website Wegolo. Deze boekingssite gebruikt de vluchtgegevens op de website van Ryanair voor eigen commercieel gebruik, hetgeen Ryanair heeft verboden in haar gebruiksvoorwaarden. In deze procedure heeft het Europese Hof van Justitie prejudiciële vragen beantwoord over het stellen van contractuele beperkingen aan het gebruik van een databank door derden, terwijl deze databank niet onder de bescherming van de Databankenrichtlijn valt. De prejudiciële vragen zijn in het voordeel van Ryanair beantwoord, waarna de procedure door de Hoge Raad is terugverwezen naar het Gerechtshof in Den Haag.


Media

Laura Broers heeft de Telegraaf Media Groep succesvol bijgestaan in een procedure tegen de Europese Commissie over het niet willen vrijgeven van vertrouwelijke documenten met betrekking tot de Nederlandse Staat en de naheffing van € 642 miljoen die Nederland in 2014 onverwachts aan de EU moest betalen. De Telegraaf heeft zich daarbij succesvol beroepen op Europese regelgeving over het openbaar maken van Europese documenten.

Laura Broers en Bas Le Poole staan de Telegraaf geregeld bij in procedures over perspublicaties.


Wil u meer weten over onze zaken, aanpak en werkwijze of heeft u een andere vraag neem dan contact met ons op via: info@lepoolebekema.com of bel T +31 23 303 4640