Anne Bekema

Anne Bekema is een betrokken en scherpzinnige advocaat. Cliënten waarderen haar luisterend oor, analytisch vermogen en branchekennis. Met veel plezier volgt ze juridische en technologische ontwikkelingen om zo haar cliënten proactief en actueel te kunnen adviseren.

Anne is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, privacyrecht en media- en reclamerecht. Ze adviseert over de handhaving van merk- en auteursrechten en stelt licentie, sponsor- en distributieovereenkomsten op. Daarnaast adviseert ze regelmatig over de toelaatbaarheid van uitingen in de (online) media, marketingcampagnes en creatieve sector. Zij heeft daarbij bijzondere aandacht voor de grondrechten vrijheid van meningsuiting en privacy en begeleidt diverse bedrijven bij de toepassing van de privacy regelgeving in hun beleid en organisatie.

Anne is een ervaren procesadvocaat en treedt onder meer op voor bedrijven en rechthebbenden in de media en entertainment sector, alsmede voor internationale sport- en consumentenmerken.

Anne is lid van verschillende vakverenigingen, waaronder de VIEPA en spreekt en publiceert regelmatig over haar vakgebieden, onder andere als co-auteur van het Europese handboek “Community Trade Mark Regulation, a commentary”. Anne is tevens bestuurslid van de Stichting Ander Beeld.

 

  • Intellectueel Eigendom
  • Media
  • Privacy
T +31 23 303 4644
M +31 6 1486 1702

Zaken van Anne

Privacy

Le Poole Bekema adviseert de STER (de publieke media-instelling die de reclames verzorgt rondom het aanbod van de publieke omroep) met betrekking tot diverse reclame en privacyvraagstukken die samenhangen met de technische en commerciële ontwikkelingen op het gebied van de online exploitatie van advertenties. Ook adviseren wij de STER op regelmatige basis over contractuele aspecten.


Intellectueel eigendom

Le Poole Bekema heeft Unilever Plc. bijgestaan in een procedure met betrekking tot één van haar meest succesvolle merken voor verzorgingsproducten. Unilever vordert in meerdere Europese landen de vernietiging van overeenstemmende nationale merkregistraties van een concurrent. Hof Den Haag heeft de vordering van Unilever tot vervallenverklaring van het Benelux merk van de wederpartij toegewezen.


Wilt u meer weten over onze zaken, aanpak en werkwijze of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via: info@lepoolebekema.com of bel T +31 23 303 4640.