Anne Bekema

Anne Bekema is een betrokken en scherpzinnige advocaat. Cliënten weten haar te waarderen om haar luisterend oor, analytisch vermogen en branchekennis.

Anne is gespecialiseerd in het mediarecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht. Daarnaast is ze een ervaren procesadvocaat en treedt onder meer op voor (internationale) cliënten werkzaam op het gebied van media en entertainment, wetenschap en technologie en sport- en consumentenmerken.

Ze staat regelmatig public figures en ondernemingen bij op het gebied van reputatiemanagement en heeft veel ervaring met het begeleiden van onderzoek en communicatie in publiciteitsgevoelige zaken rondom integriteit.

Anne is lid van verschillende vakverenigingen, waaronder de Vereniging voor Mediarecht, de Vereniging voor Auteursrecht, de Vereniging voor Privacyrecht, de VIEPA en BMM. Anne spreekt en publiceert regelmatig over haar vakgebieden, onder andere als co-auteur van het Europese handboek “Community Trade Mark Regulation, a commentary”.

 

  • Intellectueel Eigendom
  • Media
  • Privacy
T +31 20 2445 795
M +31 6 1486 1702

Zaken van Anne

Privacy

Le Poole Bekema adviseert de STER (de publieke media-instelling die de reclames verzorgt rondom het aanbod van de publieke omroep) met betrekking tot diverse reclame en privacyvraagstukken die samenhangen met de technische en commerciële ontwikkelingen op het gebied van de online exploitatie van advertenties. Ook adviseren wij de STER op regelmatige basis over contractuele aspecten.


Intellectueel eigendom

Le Poole Bekema heeft Unilever Plc. bijgestaan in een procedure met betrekking tot één van haar meest succesvolle merken voor verzorgingsproducten. Unilever vordert in meerdere Europese landen de vernietiging van overeenstemmende nationale merkregistraties van een concurrent. Hof Den Haag heeft de vordering van Unilever tot vervallenverklaring van het Benelux merk van de wederpartij toegewezen.


Wilt u meer weten over onze zaken, aanpak en werkwijze of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via: info@lepoolebekema.com of bel T + 31 20 2445 795


Anne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden Intellectueel eigendomsrecht en litigation geregistreerd. Deze registratie verplicht Anne elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.